Home | Egyéb | ÚJ – Távmunka!! Tesztelj weboldalakat, alkalmazásokat: TestBird
CSERE-KLIKK Forgalomnoveles | Szerezz ingyenes latogatakat weboldaladra, kozossegi tartalmaidra

ÚJ – Távmunka!! Tesztelj weboldalakat, alkalmazásokat: TestBird

Magyarországon is elindul a Németországban már sikeres Testbirds crowdtesting szolgáltatása. A szoftverfejlesztőknek rengeteg új tesztelőt, a felhasználóknak pedig némi távmunkás lehetőséget jelent. –írja hazánk egyik legnagyobb hírportálja, a HVG tech rovata.

A mobil alkalmazások egynegyede első használat után a kukában végzi, ennek elsődleges oka a nem megfelelő felhasználói élmény okozta csalódás. Erre is megoldást kínál Magyarország első crowdtesting szolgáltatója, a szeptemberben induló Testbirds, ami felhasználói élmény (User eXperience, UX) tesztelést és funkcionális tesztelést, azaz hibakeresést egyaránt kínál.

A crowdtesting az elmúlt években egyre népszerűbb crowdsourcing filozófiáját alkalmazza szoftverek tesztelésére. Lényege, hogy valódi végfelhasználók valós környezetben, saját eszközeiken tesztelik a mobil és webes alkalmazásokat. A folyamat projektmenedzserek folyamatos felügyelete mellett zajlik, a teljes körűen dokumentált tesztriportokat tesztelési szakértők elemzik és formálják kézzelfogható javaslatokká.

A rendszer tesztelői az ügyfél célcsoportjába tartozó végfelhasználók, akik amellett, hogy feltárják az alkalmazásokban található hibákat, visszajelzéseket nyújtanak a felhasználóként megélt élményeikről is, ezek alapján pedig a cégek továbbfejleszthetik a szoftvereket.

A Testbirds közleménye szerint a crowdtesting kiegészítő jövedelemforrást kínálhat azoknak, akik otthonról, számítógéppel vagy mobileszközzel végezhető részidős munkát keresnek. Jelenleg a platform magyar verziójának próbaüzeme, ám az érdeklődő tesztelők már regisztrálhatnak a béta verziójú oldalon. Az oldal szeptember 2-án indul.

A penzforrasok.com csapata is felregisztrált és elkezdte a próbateszteléseket. Az első benyomásaink nagyon jók. Az oldal felhasználóbarát és könnyű a kezelése. A fizetés is sokkal nagyobb a megszokott internetes munkák kapcsán, de többet is kell dolgozni. Ez egy igaz távmunka! Egyelőre Magyarországon most indul el a tesztelés így tapasztalatokról csak később tudunk mi is beszámolni.

A keresetekről:

A próbateszt egy belépő feladat, hogy biztosak lehessünk benne, megértetted, pontosan mit is várunk el tesztelőinktől. Ha ezt teljesíted, egyből 5 Eurót írunk jóvá Testbirds számládon. Ezt akkor tudjuk kifizetni neked, ha az első fizetséggel járó tesztet is elvégezted.

Miután kitöltötted a próbatesztet a Testbirds crowd teljes jogú tesztelője leszel. A valódi tesztekért egy fix alapdíjat kapsz, valamint minden elfogadott hibáért, amelyet te fedeztél fel elsőnek, további fizetséget (a bejelentett hibák listájában tudod ellenőrizni, valaki rögzítette-e már előtted az adott hibát). A hiba rögzítéséért járó összeg annál magasabb, minél súlyosabb hibát találtál. Minél több időt töltesz a teszteléssel és minél több hibát társz fel, annál több pénzt kereshetsz – de ne félj, ha végigcsinálod a tesztet, és nem találsz hibákat, a fix alapdíjat akkor is megkapod!

A kivétel erősíti a szabályt: néhány tesztünknél más díjazási rendszert alkalmazunk. Néha nem a hibakeresés a feladatod, itt egyszerűen magasabb fix fizetséget kapsz a tesztelésért. Olyan eset is elképzelhető, hogy az adott tesztnél egyáltalán nincs fix alapdíj, de számos hiba felfedezésére számíthatsz.

Amiben biztos lehetsz: a tesztek meghívójában mindig pontosan megírjuk, mennyit kereshetsz az adott munkával, és ha részt veszel a tesztben, ezt az összeget mindig ki is fizetjük Neked!

Hüvelykujj-szabályként elmondható, hogy 10 Eurónál nem keresel kevesebbet egy tesztünkkel sem.

Magyarországon is elindul a Németországban már sikeres Testbirds crowdtesting szolgáltatása. A szoftverfejlesztőknek rengeteg új tesztelőt, a felhasználóknak pedig némi távmunkás lehetőséget jelent. -írja hazánk egyik legnagyobb hírportálja, a HVG tech rovata. A mobil alkalmazások egynegyede első használat után a kukában végzi, ennek elsődleges oka a nem megfelelő felhasználói élmény okozta csalódás. Erre is megoldást kínál Magyarország első crowdtesting szolgáltatója, a szeptemberben induló Testbirds, ami felhasználói élmény (User eXperience, UX) tesztelést és funkcionális tesztelést, azaz hibakeresést egyaránt kínál. A crowdtesting az elmúlt években egyre népszerűbb crowdsourcing filozófiáját alkalmazza szoftverek tesztelésére. Lényege, hogy valódi végfelhasználók valós környezetben, saját eszközeiken tesztelik a mobil…

Értékelés

Nyelve: magyar - 10
Referálás: Nincs - 0.1
Tesztelési megbízások gyakorisága: Kiválasztás alapján - 7.5
Sikeres tesztért járó fizettség: minimum 10 Euró - 9.5
Honlap kezelhetősége: Nagyon jó - 9.5
Befektetett munka - fizettség aránya: Kiemelkedő - 9
Összhatás számunkra - 8.5

7.7

Nagyon jó

Összegzés: A TestBirds nagyszerű lehetőséget nyújt olyanok számára, akik szeretnek tesztelni programokat, alkalmazásokat, honlapokat és rendelkeznek az ehhez szűkséges eszközökkel is (pl. okostelefon, laptop, tablet..stb.) A megbízások 2013 szeptemberében indultak így még nincs sok lehetőség, de a cég ígérete szerint hamarosan sokkal több lesz. Ami nagyon jó, hogy minimum 10 eurós tesztek érkezhetnek, viszont ez akár 1-3 órás feladat is lehet.

User Rating: 3.16 ( 5 votes)
8

3 hozzászólás

  1. Mennyit lehet ezzel szerezni mondjuk az első hónapban, illetve hány tesztet kapok ha csak PC-m van hozzáadva az eszközökhöz?

    • Penzforrasok

      Általában egy-egy tesztre 10 eurókat adnak. Elsőre meg kell felelni a tesztre, azt jól megcsinálni és utána kifizetnek.

  2. Lengyel Istvánné

    Szeretnék csatlakozni!

Szólj hozzá

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*