Home | Hírek | Otthoni munkavégzés nyáron – 6 tipp, hogy könnyebb legyen
CSERE-KLIKK Forgalomnoveles | Szerezz ingyenes latogatakat weboldaladra, kozossegi tartalmaidra

Otthoni munkavégzés nyáron – 6 tipp, hogy könnyebb legyen

Kisüt a nap, végre megjön az igazi nyár, 30 fokkal, meleggel, stranddal, fagyival… és bölcsi-, oviszünettel, s annak minden kihívásával. Ha valaki otthonról dolgozik – távmunkásként vagy, vagy saját vállalkozást vezetve – különösen oda kell figyelni, hogy ne csússzon el az a nagyon finom kis határvonal, ami a munkavégzést és a magánéletet, a gyerekeket elválasztja. Íme néhány tipp, hogy könnyebben menjen…

  • Kell, hogy legyen konkrét ütemterv, hogy mikor, mit kell megcsinálni, leadni. A határidőkkel nem lehet késni, legyen az saját üzlet, vagy másé. Ehhez kell igazítani a munkával töltendő órák számát, különben nem leszünk készen a feladatokkal!

 

  • Fix idősávokat kell kialakítani, amit mindig munkával töltünk, így ebben a rendszerben tudni lehet, hogy egy nap vagy egy héten mennyi időnk van, amit biztosan munkával tudunk tölteni. Ha ez nem elég, keresni kell extra időt!

 

  • Ha kell, lehet dolgozni éjszaka is, ha a gyerekek már alszanak (ebben a kisgyerekesek különösen jók), vagy korán reggel… valaki a hajnali munkára esküszik, valaki az éjszakaira… ki kell tapasztalni, hogy kinek a bioritmusa mit kedvel jobban.

 

  • Ugyanúgy, ahogy a munkával töltött időt megtervezzük, tervezzünk a családra, a gyerekekre is minőségi időt: nekik is szükségük van ránk, és így ki is lehet kapcsolódni – kettős haszon!

 

  • Ha nincs megoldva a gyerekek felügyelete, segítséget kell kérni! Nem lehet 1-2 hétig zsonglőrködni a munkával és a gyerekekkel… lehet próbálkozni bébiszitterrel, nagyszülőkkel, táborral, játszóházzal, baráti kapcsolatokkal – bölcsődei, óvodai társak szüleivel megbeszélve – megoldani, hogy ne otthon őrjöngjenek, miközben végezni kell egy határidős munkával.


  • Ha már nagyon vágyunk kifelé a friss levegőre, napsütésre, lehet ötvözni a dolgokat: kiülni a kertbe, vagy az erkélyre is dolgozni a laptopon, de a következő ügyféltalálkozót is lehet szervezni egy közeli kávézó teraszára… jót fog tenni a kimozdulás a négy fal közül, arról nem is szólva, hogy sokkal kötetlenebb, barátságosabb hangulata van egy kávézónak, mint egy irodának!

forrás: hrportal.hu

 

Szólj hozzá

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*