Home | Pénzforrások | Játék | Szeret pókerezni? Játsszon online és éljen meg csak ebből
CSERE-KLIKK Forgalomnoveles | Szerezz ingyenes latogatakat weboldaladra, kozossegi tartalmaidra

Szeret pókerezni? Játsszon online és éljen meg csak ebből

A pókerezés egy olyan pénzforrás amihez nem csak egy kis befektetni való, hanem egy kis tudás is szűkséges. Mivel mi is szoktunk pókerezni és egész véletlenül nyerni is, így ezt a pénzkereseti formulát is bemutatjuk oldalunkon. 

Nem nagy újdonság: pár éve márl tucatjával olvashatjuk a neten a különböző beszámolókat, miszerint ki, mennyit nyert online pókeren – az összegek pedig igen imponálóak, legtöbbször milliós nagyságrendűek. A legjobb az egészben, hogy ez valóban igaz: a szerencsejátékok határait az internet gyakorlatilag „eltüntette”, semmi akadálya, hogy egy tehetséges pókerező gödöllői nyaralójában ülve kihívja Las Vegas bajnokát.  Az egyik legnépszerűbb szolgáltató a Partypoker.com, de bármelyik megteszi a sok száz online kaszinó közül. Persze csak akkor, ha tudunk pókerezni.

A szerencsejáték persze nem merül ki az online pókerezésben (vagy rulettezésben) – ha fogadni szeretünk, azt is megtehetjük. Az online sportfogadás napjaink egyik legnépszerűbb „sportja” lett, és kereset-kiegészítésnek sem utolsó – persze csak óvatosan, kis tételben és okosan. A Bwin oldalain mindenre fogadhatunk, ami él és mozog: a focitól a tekéig, a golfon keresztül a biliárd világbajnokságig mindenre megtehetjük „tétjeinket”. Ha valamicskét értünk is a dologhoz, akkor meg lehet próbálni. Ráadásul ha ezen a linken keresztül regisztrál a Bwin pókerre, akkor 100 eurót kaphat, ha teljesíti a 60 pontot grátiszba.

Olvassa el az alábbi lenyíló menüben az index.hu egykori riportját. Érdekes és tanulságos.

Van aki csak a pókerből él, és nagyon jól - Igaz történet

Van aki csak a pókerből él, és nagyon jól - Igaz történet

Egy családi házhoz érkezünk meg este tíz körül, bár lehetne akár délelőtt is, a riport szempontjából mindegy. Want2push, ez az internetes neve, rögtön levezet minket az alagsorba, ahol egy puritán berendezésű pókerszoba fogad minket: két nagy monitor, egy ágy pokróccal, egy zuhany és egy szauna. A szekrény tetején tíz-tizenkét angol nyelvű könyv, mindegyik a pókerről szól.

A második alkalommal megrendezésre kerülő Budapest Poker Openen Want2push elég jó helyezést ért el tavaly télen, bár mint elmondta, nem nagyon szeret élőben játszani. Az ugyanis lassú: “Élőben 20-25-öt leosztást tudok játszani egy óra alatt, míg interneten 50 leosztást egy asztalon.” És ő négy-hat asztalon játszik párhuzamosan.

Want2push már nem igazán játékos, ő ebből él, ahogy a pókertársadalomban hívják, ő egy regular. Napi 3-4 órát is kártyázik akár, így könnyedén keres egy hónapban többmillió forintot. Persze mi ezt nem hisszük el, követeljük az élő bemutatót, ezért már kapcsolja is a számítógépét.

Négy táblán kezd el játszani, hogy mi is követni tudjuk, de mindegyik asztalnál hatan vannak. Követhetetlen: az egyik asztalon jó leosztást kap, de mire ezt megjegyezném neki, már két másik asztalon emelt. Az élő póker olyan unalmasnak és lassúnak tűnhet ezután, mint egy több napos India-Pakisztán krikettmeccs.

Száz dollárból

Az egyetemen a baráti körében kezdett el pókerezni Want2push, de profivá a haverjai miatt vált, akik már akkor nagy pénzeket akasztottak le. “Korábban is sokat és komolyan kártyáztam, így nem volt idegen számomra, hogy a pókerrel is hasonlóan kezdjek foglalkozni. Mint mindenkit, engem is a szórakozás melletti pénzkereseti lehetőség motivált a leginkább.”

Az első néhány hónapban kis téten kezdett online pókeroldalakon játszani, közben könyveket olvasott és a legfontosabb internetes oldalak fórumait látogatta. “Aki elkezdi, az függővé válik, és nagyon intenzíven kezd el játszani. Egy hónap után kiderül, van-e fogalma a pókerről, vagy sem.”

Két lehetséges út közül választhatnak a kezdők (bonyoltabban itt olvashat a teendőkről): “Ha nem akarod a pénzedet kockáztatni, akkor Free Roll versenyeken, ahol jó helyezéseket elérve lehetőség nyílik nevezési díj nélkül is kisebb összegeket nyerni. Ha kockáztatsz akarsz, fizess be 100-200 dollárt egy póker site-ra, ha nem bukod el, akkor az nagyon jó. De általában elveszítik az emberek.” Őt kivéve, persze.

Nála száz dollárral kezdődött minden, ennyit kellett ugyanis először befizetnie. Kis túlzással azt állíthatjuk, ő a kezdetek óta ebből az első százasból játszik, azóta külön számlát nyitott, amin csak a kártyakiadásait és -bevételeit kezeli. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy állítólag az online játékosok csupán tíz százalékának pozitív a mérlege.

Ma már persze nagy téten kártyázik, pedig nem tartja magát kiugróan tehetségesnek, viszont rengeteget foglalkozik a pókerrel. “Az eddig elértekkel meg vagyok elégedve. Anyagi szempontból viszont nyugat-európai viszonylatban is tisztességesnek tekinthető megélhetési lehetőséget látok a pókerben.”

Egy milliót veszíteni

“Általában nem jellemző rám, hogy gyakran élőben pókereznék, de azért párszor már külföldre is elmentem, hogy játszhassak. A fő szempont az volt, hogy lássam, milyen szinten játszik a nemzetközi mezőny, és ezen kívül maga az utazás is vonzott. A londoni kaszinóban gyakran játszottam egy Victoria Coren nevű fiatal hölgy ellen, aki tavaly szeptemberben megnyerte az European Poker Tour londoni állomását, félmillió angol fontot keresve ezzel.” Azt csak ezután teszi hozzá, hogy az egyik legnagyobb verést is tőle kapta (a szakszavakkal tarkított beszámolót itt a keretben olvashatják).

Want2push a haverjával két hónapra ment ki Londonba, ugyanis addigra már nyert annyit, hogy finanszírozni tudja az utazást. A belvárosban az egyik kaszinótól egy utcára havi ezer fontért béreltek lakást, és minden este játszottak. Egy-egy helyen esténként száz fő kezd el kártyázni.

Megjegyzem: 20 percnél 2000 dollárnál tartunk.

És hogyan zártátok összességében a túrát? “Én egymillióval mentem ki, és nullszaldósra kihoztam, a haverom elég sokat nyert.”

Want2push húzza a száját, amikor az élő pókerezésről van szó, de mégis akkor lett ismertebb, amikor a Budapest Poker Openen elindult, és nagyon jó eredményt ért el. Több mint 340 kártyás fizette be a 170 ezer forintos nevezési díjat, így 52 millió forintos díjalap volt: aki a legjobb harmincban volt, az minimum 500 ezer forintot vihetett haza, riportalanyunk ennél sokkal többet. “Mégis Magyarországon vagyunk, ezért indultam el. Ezzel kézzelfoghatóvá válik, amit csinálok. Az elismertséget a versenyeken lehet elérni, de az nem biztos, hogy az a legjobb, akit rendszeresen látunk a tévében.”

Ebből élünk

Közben Suparn, Ahlberg, Pileofskull és Rojjo asztalához ülünk le. Want2push mindegyiket ismeri. Párhuzamosan még két asztalnál játszik velük. “Többen vagyunk olyan játékosok, akik ebből élnek. Névről ismerjük egymást. Sokszor több asztalon játszunk egyszerre egymás ellen.” Mindegyik neve felett különböző számok villognak: milyen gyakran emelnek, milyen agresszívak, milyen gyakran játssza meg a lapjait, hány partit játszottak egymás ellen. “300 dollárért megvásároltam az egyik játékos adatbázisát, amiben 141 ezer leosztás minden egyes lépése benne van, minden adat. Sokan azt hiszik, csupán gyakorlatból megtanulható ez, de nem. Rengeteg elemzés szükséges.”

“Fel sem merül benned, hogy ebben veszíteni is lehet? – kérdezzük. “Nem, nem jellemző – mondja nevetve, majd hozzáteszi, mindig próbál fegyelmezett lenni, de mostanában többször is vesztett három-négy ezer dollárt. “Ez egy kártyajáték, amiben biztosra mész. Elvadulni nem nagyon szabad, mert az ellenfélnek is lehet valami lapja.”

“Számodra munka vagy játék a póker?” “Inkább munkának tartom, mint szórakozásnak, tekintve, hogy igen sok időmet veszi igénybe. Az egyetem mellett dolgoztam, de amióta a pókerbe belekezdtem, már nem.”

Összesítés: 60 perc és 387 leosztás alatt 4500 dollárt keresett.

“Kifejezetten jó napnak mondhatjuk ezt” – összegez Want2push, miközben kilép a programból, és elmenti az adatbázisába a mai játékait a későbbi elemzésekhez.

.

2 hozzászólás

  1. Előtte még okosodnom kell sokat, de ez az oldal sokat segít http://pokerpedia.hu

  2. Az oldalunkon lehetoséged van… [ez a hozzászólás moderálva lett! Az Internetes munkákra, lehetőségekre bíztató kommenteket sajnos nem áll módunkban megjeleníteni, mint hozzászólás. Egyúttal felhívjuk a kommentelők figyelmét, hogy ha saját üzletet, Internetes-online munkát bármit szeretnének elheylezni, akkor vegyék igénybe a kimondottan erre a célra létrehozott Internetes hírdető felületet itt>> http://internetes.penzforrasok.com/

Szólj hozzá

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*