Home | Hírek | Az e-mail, amivel eléred a fizetésemelést
CSERE-KLIKK Forgalomnoveles | Szerezz ingyenes latogatakat weboldaladra, kozossegi tartalmaidra

Az e-mail, amivel eléred a fizetésemelést

Szeretnél feljebb kapaszkodni a munkahelyi létrán? Írj a főnöködnek Emailt. Az Alacsonyabb beosztású emberek jobban tárgyalnak online, mint személyesen, derült ki egy brit kutatásból.

Ha nem tartózkodtok egy légtérben sokkal gyengébbnek tűnik a főnököd, hiszen nem látod, ezért több esélyed van, állítja Dr. Michael Taylor, az Imperial College tanulója. Előző kutatások alapján ha kiegyenlítettebbek az erőviszonyok-például virtuálisan beszéltek-még a legnehezebbnek tűnő beszélgetések is sokkal pozitívabban végződtek.

Az igazság viszont az, hogy a pénzügyekről sokkal jobb, ha személyesen beszélsz. De ha e-mailben kéred meg a főnöködet, hogy beszéljen veled- ahelyett, hogy egy cetlit hagynál az asztalán- sokkal profibbnak tűnsz.

Miért működik? A fizetés megvitatásához idő kell. Ha hirtelen odaállsz a főnököd elé, hogy több pénzt kérj, nem kapsz egyből választ és az erőviszonyok sem kedveznek neked. De ha leszervezel egy találkozót és hagysz neki időt arra, hogy átgondolja a választ, netán még a HR-essel is beszél, akkor nagyobb az esélyed az emelésre. A NYU új kutatása szerint ha az emberek eltervezik a tárgyalást ahelyett, hogy hirtelen feldobnák a témát, nagyobb esély van a kompromisszumra, mely mindkét felet kielégíti.

forrás: menshealth.hu

Szólj hozzá

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*